Design a site like this with WordPress.com
Ξεκινήστε

Ανοιχτή επιστολή προς το δήμαρχο Καραϊσκάκη για τη ρήτρα αναπροσαρμογής

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ, ΠΕΡΙΚΛΗ ΜΙΓΔΟ


Δήμαρχε,

Την κατάσταση που επικρατεί με τους λογαρισμούς της ΔΕΗ την ξέρεις καλύτερα από εμένα. Λόγω της φύσης των καθηκόντων σου μιλάς καθημερινά με περισσότερους συμπολίτες μας από εμένα.


Σου στέλνω τα άρθρα μου “ο Γιώργος είναι πονηρός ”, “πώς θα πάρουμε πίσω τα πανωπροίκια της ΔΕΗ ” και “ποιος είναι ο Γιώργος Στάσσης της ΔΕΗ ”. Σε αυτά περιγράφω το πλαίσιο δράσης για την ανάκτηση των χρημάτων που μας ληστεύουν.


Τα πράγματα είναι απλά. Είτε ένας είτε πάμπολλοι ενάγοντες η νομική δουλειά για το δικηγόρο είναι ακριβώς ίδια. Αλλάζει μόνο η “γραμματειακή υποστήριξη”. Πρότεινα κι εσύ και οι άλλοι δήμαρχοι να μπείτε μπροστάρηδες και να διαθέσετε στον κοινό αγώνα τις υπηρεσίες των ΚΕΠ. Σ’ αυτή την επιστολή αναλύω τις λεπτομέρειες.


Ξεκαθαρίζω ότι δεν θέλω την παραμικρή αμοιβή για τις υπηρεσίες μου.


Τη βασική δουλειά θα την κάνουν οι υπάλληλοι των ΚΕΠ. Πρόκειται για μπόλικη δουλειά. Ίσως χρειαστεί σε κάποιες περιπτώσεις και για μικρά χρονικά διαστήματα να διαθέσεις και κάποιους άλλους από τους υπαλλήλους του δήμου. Θα κουραστούν. Έφτασε όμως ο κόμπος στο χτένι.


Χρειάζονται οι υπηρεσίες δύο νεαρών δικηγόρων για ένα μήνα. Θα πρέπει να ομαδοποιούν τις περιπτώσεις. Κόστος της αμοιβής τους για ένα μήνα 2.000 ευρώ και με τον ΦΠΑ 2.480. Θα πρέπει να συσταθεί και μια ένωση καταναλωτών στην οποία να μπεις επικεφαλής είτε εσύ είτε πρόσωπο της απόλυτης εμπιστοσύνης σου. Κόστος αμελητέο.


Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι για ολόκληρο το δήμο για την περίπτωση της ΔΕΗ (που αφορά τις συντριπτικά περισσότερες περιπτώσεις αδικηθέντων καταναλωτών) το κόστος άσκησης και εκδίκασης της ομαδικής αγωγής δεν υπερβαίνει τα 5.000 ευρώ. Συνυπολογίζω το άπειρο χαρτομάνι και το μπόλικο μελάνι που θα χρειαστεί και τις αναγκαίες μεταβάσεις υπαλλήλων από δημαρχείο σε δημαρχείο.


Το κόστος για το δήμο είναι ελάχιστο. Μεγαλύτερη είναι η πρακτική δυσκολία να μαζεύουμε δίευρα από τους πολίτες για να χρηματοδοτηθεί ο κοινός δικαστικός αγώνας. Αν η ΔΕΗ και οι άλλοι πάροχοι δε συμμορφωθούν με την πρώτη αγωγή και συνεχίσουν να στέλνουν και νέους λογαριασμούς με την παράνομη ρήτρα αναπροσαρμογής, οπότε θα χρειαστούν και νέες αγωγές (μία κάθε δίμηνο ή τετράμηνο) μπορεί να καθιερωθεί μια εισφορά 5 ή 10 ευρώ προς την ένωση καταναλωτών.


Διευκρινίζω ότι οι υπολογισμοί των ποσών είναι ενδεικτικοί. Άλλωστε δεν έχω τα ακριβή στοιχεία, πόσοι δηλαδή είναι οι αδικηθέντες καταναλωτές και πόσες παροχές έχει ο καθένας τους. Όλοι όμως αντιλαμβάνονται ξεκάθαρα για τι ποσά μιλάμε.


Νομίμως μπορείς να παρέχεις δημοτικούς χώρους για τη στέγαση της ένωσης καταναλωτών. Το προβλέπει ρητά ο νόμος. Με την ένωση αποφεύγεις και το ασφυκτικό νομικό πλαίσιο για τη διαχείριση των χρημάτων. Δεν υπάρχει κανένας λόγος απολύτως για χαρτί και μελάνι να δίνουμε αναφορά στον επίτροπο του ελεγκτικού συνεδρίου.


Το πλαίσιο δράσης είναι απλό. Για όποια διευκρίνιση θες είμαι έτοιμος να την παράσχω και στο γραφείο σου και στο δημοτικό συμβούλιο.


Όρος απαράβατος από εμένα. Αφού εγώ θα παρατήσω τη δουλειά μου, δε γίνεται οι υπάλληλοι των ΚΕΠ να λάβουν οποιαδήποτε αμοιβή πέραν του μισθού τους με τη μορφή της υπερωριακής απασχόλησης ή κάποια συναφή δικαιολογία. Μπορείς όμως να δείξεις ότι αντιλαμβάνεσαι την προσφορά τους με άδειες. Υπάρχουν περιθώρια στο νόμο.


Πάμε όμως στα δύσκολα. Είμαστε “σφαγμένοι” οι δυο μας και θα συνεχίσουμε να είμαστε. Και έκανες ό, τι έκανες και ούτε στο παραμικρό δεν προσπάθησες να άρεις τις συνέπειες των πράξεών σου.


Το θέμα της ΔΕΗ όμως είναι κάτι άλλο. Είναι ζωτικής φύσεως. Το εννοώ ότι χρειάζεται πανστρατιά. Δεν παίζω με τις λέξεις. Στο πλαίσιο αυτό εκ της θέσεώς σου πρέπει να μπεις μπροστάρης του αγώνα των δημοτών.


Ας έλθει με το καλό η κοινή νίκη κι εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα να δοξαστείς και βεβαίως να “δρέψεις τις δάφνες σου” στις εκλογές.


Εκ πρώτης όψεως θα μπορούσε να υπάρχει μια επιφύλαξη από την πλευρά σου. Εύλογη είναι η φιλοδοξία σου να επανεκλεγείς. Στο πλαίσιο αυτό θα βοηθήσεις να αποκτήσει λαϊκό έρεισμα ένας δυνάμει αντίπαλός σου;


Απλά, καθαρά και ξάστερα ένας βλάκας διαδίδει βλακείες για δήθεν υποψηφιότητά μου πότε για το δικηγορικό σύλλογο Άρτας, πότε για τις βουλευτικές, πότε για τις δημοτικές – περιφερειακές εκλογές. Προσπαθεί να κρύψει την ανυπαρξία του.


Τα πράγματα είναι απλά. Στη δικηγορία ενεργείς σήμερα και περιμένεις τα αποτελέσματα μετά από από καιρό, κάποιες φορές πολλά χρόνια. Στο άρθρο μου “εισαγωγικές παρατηρήσεις στον πτωχευτικό νόμο” θα δεις ότι το διάστημα αυτό μπορεί να φτάσει και τα πεντέμισι χρόνια. Δεν έχω τον παραμικρό σκοπό να προδώσω την εμπιστοσύνη των πελατών μου.


Σου δίνω με το χέρι μου τη γραπτή διάψευση. Την έχεις και μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις εναντίον μου στο φυσικό χώρο που δήθεν θα αντλούσα ψήφους.


Τώρα όμως που έφυγαν οι εύλογες επιφυλάξεις σου, φέρεις στους ώμους σου την ευθύνη απέναντι στους δημότες σου.


Καλά κάνεις και φωτογραφίζεσαι με τους γερόντους και ανεβάζεις τις φωτογραφίες στο φέισμπουκ θέλοντας να δείξεις ότι είσαι δίπλα τους. Το ξέρεις πόσο υποφέρουν πλέον να πληρώσουν το λογαριασμό της ΔΕΗ. Η σύνταξή τους δε φτάνει. Τώρα θα ξέρουν κι αυτοί ότι είναι στο χέρι σου να λυθεί άμεσα το πρόβλημά τους χωρίς να ταλαιπωρηθούν. Θα φροντίσω εγώ να ξέρουν.


Γι’ αυτό πρέπει να συγκαλέσεις έκτακτο δημοτικό συμβούλιο μέσα με μια βδομάδα από σήμερα και να με καλέσεις για να λύσω οποιαδήποτε απορία κάθε συμβούλου. Ευελπιστώ ότι η απόφαση θα είναι ομόφωνη.


Δεν έχω πρόβλημα να προχωρήσει ο δήμος και χωρίς εμένα. Το γράφω ξεκάθαρα. Το θέμα δεν κρίνεται σε ιδιαίτερες νομικές γνώσεις. Θέληση κι αποφασιστικότητα χρειάζονται. “Θέλει αρετήν και τόλμην” που είπε κι ο ποιητής.


Ήρθε η ώρα να διαλέξεις με ποιους θα πας και ποιους θα αφήσεις. Είσαι με μας τους δημότες ή με την κλεπτοκρατία της ΔΕΗ; Όχι λόγια, πράξεις.Άρης ΤάτσηςAdvertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: