Design a site like this with WordPress.com
Ξεκινήστε

Η ΔΕΗ κλέβει συστηματικά και απροκάλυπτα

Γράφει ο Άρης Ι. Τάτσης.


Ο ΔΕΔΔΗΕ είναι θυγατρική εταιρία της ΔΕΗ. Τα αρχικά σημαίνουν Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικού Ρεύματος. Είναι ένα τμήμα της παλιάς ΔΕΗ, που αποκόπηκε από αυτή το 2011 και πλέον αποτελεί αυτοτελή ανώνυμη εταιρία. Το 51% ανήκει στη ΔΕΗ, το υπόλοιπο 49% στην ξένη εταιρία Macquarie Asset Management ([link]) ([link]). Για τον τρόπο που ενεργεί μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στο άρθρο μου “στον ΔΕΔΔΗΕ μοιράζουν δωράκια στους εαυτούς τους”.


Ο ΔΕΔΔΗΕ λοιπόν κατηγόρησε ψευδώς πελάτη μου για ρευματοκλοπή. Ταυτόχρονα του επέβαλε πρόστιμο για το δήθεν κλεμμένο ηλεκτρικό ρεύμα. Το πρόστιμο δεν πληρώθηκε, οπότε η σύνδεση διακόπηκε.


Ο πελάτης μου αθωώθηκε πανηγυρικά στο ποινικό δικαστήριο. Τα ψεύδη του ΔΕΔΔΗΕ κατέρρευσαν κυριολεκτικά. Παρόλα αυτά ο ΔΕΔΔΗΕ δεν επανασύνδεσε το ρεύμα. Δεν του φτάνει η ποινική απόφαση, θέλει και απόφαση πολιτικού δικαστηρίου. Ανάγκασε τον πολίτη να ασκήσει σχετική αγωγή. Εκκρεμεί η εκδίκασή της.


Το ρεύμα λοιπόν είναι κομμένο εδώ και τρία χρόνια. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα η ΔΕΗ χρέωνε κανονικά κατανάλωση ρεύματος για κομμένη παροχή . Ναι, ναι, ναι. Χρεώνει ρεύμα, όχι μόνο πάγια και δημοτικά τέλη κλπ, για κομμένη παροχή.


Το μόνο βέβαιο είναι ότι τις ενδείξεις των μετρητών διαβιβάζει στη ΔΕΗ και τους άλλους παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος ο ΔΕΔΔΗΕ. Το κολπάκι της ΔΕΗ ήταν ότι επί τρία χρόνια έστελνε στον πελάτη μου μόνο έναντι λογαριασμούς και κανέναν εκκαθαριστικό . Καταλαβαίνετε ότι αν του έστελνε και εκκαθαριστικό λογαριασμό θα έπρεπε να αναφερθεί στα δεδομένα της κατανάλωσης που της στέλνει ο ΔΕΔΔΗΕ. Κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό της και μόνο σε αυτόν τον καταναλωτή επί τρία χρόνια δεν κάνει εκκαθάριση. Έτσι όμως δεν απέμεινε και η παραμικρή περίπτωση ανθρώπινου λάθους. Βεβαίως ο πελάτης μου κι εγώ την ευχαριστούμε που μας αποκαλύφθηκε σε όλη τη “μεγαλοπρέπειά της”.


Για όσους ακόμη απορείτε γιατί ο πελάτης μου κι εγώ δεν αντιδράσαμε όλο αυτό τον καιρό, τα πράγματα είναι απλούστατα. Το κατάστημα του πελάτη μου είναι κλειστό για άλλους λόγους. Αυτός απλά έβαζε τους λογαριασμούς στο συρτάρι χωρίς καν να τους ανοίγει. Προείχαν άλλα θέματα. Εγώ είχα να ασχοληθώ με την αντίκρουση των ψευδών του ΔΕΔΔΗΕ. Καθώς άρχισα να προετοιμάζομαι για την εκδίκαση της αγωγής κατά των ΔΕΔΔΗΕ και ΔΕΗ ζήτησα τους λογαριασμούς αυτούς. Κι απλά έπεσα από τα σύννεφα. Τόσο χαζούς κλέφτες δεν έχω ξαναδεί. Μάλλον πρέπει να εξετάσουν την περίπτωσή τους οι υπεύθυνοι του βιβλίου Γκίνες.


Είναι εντελώς άλλο πράγμα η οργανωμένη ληστεία που διαπράττει η ΔΕΗ με την περίφημη ρήτρα αναπροσαρμογής από την απροκάλυπτη αυτή κλοπή. Με τη ρήτρα τουλάχιστον κρύβεται πίσω από μια νομιμοφανή και εκ πρώτης όψεως ακατανόητη κατάσταση. Έπεσε πλέον το “φύλλο συκής”.


Εύλογα λοιπόν τίθεται το ερώτημα ποιος είναι αυτός που δε λογαριάζει απολύτως τίποτα; Ποιος συμπεριφέρεται λες και δεν υπάρχει ούτε επίφαση έννομης τάξης;


Για τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ, Γιώργο Στάσση τα έχουμε ξαναπεί (“ποιος είναι ο Γ. Στάσσης της ΔΕΗ;”). Αν είχε το θάρρος θα ψέλιζε δυο λόγια για το γνωστό πτυχίο. Άρα δεν είναι αυτός ο “πειρατής”.


Η ΔΕΗ είναι ανώνυμη εταιρία. Οι ανώνυμες εταιρίες ανήκουν στους μετόχους τους. Κι η ΔΕΗ απλά δεν είναι δημόσια. Ανήκει στο υπερταμείο ([link]).


Στο άρθρο αυτό δε θα ασχοληθούμε με το τι είναι το υπερταμείο και τι το ΤΑΙΠΕΔ και σε ποιους ανήκουν. Φρονώ ότι όλοι οφείλουμε να τα ξέρουμε αυτά.


Επισημαίνω λοιπόν ότι για τη ληστρική και πειρατική πρακτική της ΔΕΗ τίθεται μείζον ζήτημα ευθύνης του διευθύνοντος συμβούλου του υπερταμείου, Γρηγόρη Δημητριάδη ([link]).


Στο άρθρο αυτό θέλησα απλώς να επισημάνω το απροκάλυπτο του πράγματος. Για το τεράστιο σκάνδαλο των δήθεν ρευματοκλοπών θα τα πούμε σύντομα, ιδίως τώρα που η ΔΕΗ μας έδωσε τεράστια απόδειξη του τρόπου που ενεργεί. Σας αφορά όλους. Κι όσους κατηγορηθήκατε για ρευματοκλοπή κι όσους από σας προς το παρόν τη γλιτώνετε. Θα δείτε ότι δεν υπερβάλλω καθόλου.


Θα πρέπει όμως προηγουμένως να ολοκληρώσω κάποιες δουλειές. Για κάποιες από αυτές θα ενημερωθείτε κι εσείς. Οι εξελίξεις στο θέμα της Volton είναι συνταρακτικές.


Ο Άρης Τάτσης είναι δικηγόρος Άρτας (https://aristatsis.wordpress.com/). Ειδικεύεται σε διαζύγια, τροχαία ατυχήματα και πτωχευτικό νόμο.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: